OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 4., vasárnap 13:32

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Megújult a Farnas-i (Erdély) református templom haranglába

    A Rómer Flóris Terv keretén belül, a veszélyeztetett állapotú határon túli magyar vonatkozású műemlékek megmentésére a tavalyi évben kiírt és 45 millió forint összértékű nyílt felhívásra összesen 25 érvényes kérelem érkezett, 101,6 millió forint, értékben. A keret tizenhat épület  között került szétosztásra a bíráló bizottság javaslata alapján. A kezdeményezések két kivétellel egyházi használatban levő épületekre irányulnak. Elsősorban erdélyi épületeken, továbbá három szlovákiai, valamint egy kárpátaljai műemléken végezhetnek állagmegóvási munkákat a támogatás segítségével.

A program arról a Rómer Flóris bencés szerzetes, későbbi nagyváradi nagyprépost-kanonokról kapta a nevét, akit a magyar régészet atyjaként tartanak számon. Számos régészeti témájú, önálló munkája jelent meg könyv alakban. Saját rajzaival ellátott több kötetes naplója pedig a magyar régészet, művészettörténet és műemlékvédelem értékes forrása.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.