OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. március 5., hétfő 11:39

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - A kormány magára hagyja a fóti gyermekváros dolgozóit, az ott lakókat és a diákokat is -

    A kormány nyilatkozata szerint költözniük kell a fóti gyermekváros iskoláinak, a dolgozóktól pedig elvehetik a szolgálati lakásokat, pedig a korábbi tervek szerint a kastélypark rendezési tervében csupán az állami gondozásban lévő gyerekek voltak érintettek.

Sajtóértesülések szerint a fóti gyermekváros területén lévő kastélypark Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül. Az LMP álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a fóti családok járnak megint azért rosszul, mert Orbán Viktornak csak 12 magyar család számít.

A kormány két újabb oktatási intézményt ver szét, illetve tovább mélyíti a lakhatási válságot, ráadásul mindezt az utolsó utáni pillanatban közlik a helyiekkel. Egyértelművé vált, hogy a fóti gyermekváros bezárásának semmi köze a tömegszerű gyermekotthonok kitagolásához, különben az iskoláknak és a dolgozóknak nem kéne menniük.

Korábban az LMP derítette ki, hogy a fóti gyermekotthon kiváltása nem szerepel a gyermekotthonok férőhely-kiváltását célzó uniós programban, azt soron kívül intézi a kormány hazai forrásból. Ezzel a mostani döntéssel így nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány egyik oligarchája szemelhette ki magának a kastélyt, a számlát pedig az adófizetők állják.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.