2018. szeptember 24. hétfő

2018. március 5., hétfő 15:11

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - Liberálisok: Putyin elnök veszélyes csillagháborús tervei és az ő magyar barátai

A Liberálisok tiltakoznak Putyin elnök csillagháborús katonai fejlesztései ellen és felszólítják a magyar kormányt, hogy Magyarország nevében utasítsa el az orosz fenyegetést, és mondja fel a tartós függőséget jelentő Paks 2 nukleáris erőmű építésére vonatkozó, egyébként is előnytelen megállapodást.

Putyin elnök március 1-én Moszkvában az évértékelő beszédében ismertette a legújabb orosz katonai fejlesztéseket, és bemutatta az új orosz “csodafegyvereket". Videofelvételekkel illusztrált állítása szerint három szuperfegyvert fejlesztettek ki az elmúlt időszakban, és tavaly már sikeresen ki is próbáltak ezeket: nukleáris meghajtású hiperszónikus középható-távolságú cirkálórakétákat, ugyancsak nukleáris meghajtású, szinte korlátlan hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétákat és nukleáris meghajtású szupergyorsaságú tengeralattjáró drónokat. Az orosz elnök szerint a rakéták akár ötszörös hangsebességgel is képesek haladni és jelenleg semmilyen rakétavédelmi rendszer nem képes befogni vagy megsemmisíteni ezeket. Oroszország ezekkel a fegyverekkel képessé válhat bármely célpont megsemmisítésére, úgy, hogy a célpont teljesen védtelen az orosz támadás ellen.

Kiadó: Magyar Liberális Párt