2018. június 18. hétfő

2018. március 5., hétfő 15:11

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - Liberálisok: Putyin elnök veszélyes csillagháborús tervei és az ő magyar barátai

Nem tudhatjuk, hogy puszta blöffről van szó vagy valódi a fenyegetés, de sok jel utal arra, hogy Putyin elnök komolyan foglalkozik a csillagháborús tervekkel. Nem véletlen, hogy Donald Trump amerikai elnök, Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár rögtön a bejelentést követően egyeztetett az orosz fenyegetés elhárítására való felkészülésről.

A Liberálisok aggasztónak találják, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is szoros baráti kapcsolatot ápol az agresszív, fenyegető orosz hatalom vezetőjével, és a Paks 2 megállapodáson keresztül hosszú távon kiszolgáltatja Magyarországot mind energetikai, mind pénzügyi és ami a legaggasztóbb, nemzetbiztonsági szempontból az orosz vezetésnek és tartósítja hazánk függőségét tőlük. Követeljük, hogy a magyar kormány tiltakozzon az orosz vezetés által kezdeményezett új fegyverkezési verseny ellen, és haladéktalanul mondja fel a Paks 2 erőmű építésére vonatkozó szerződést!

Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa

Szent-Iványi István sajtótájékoztatójáról készült videofelvétel visszanézhető a Liberálisok Facebook-oldalán:

Kiadó: Magyar Liberális Párt