OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 5., hétfő 15:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ahogy már korábban több alkalommal, így most is határozottan cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek személyes érdekek alapján próbálják meg a katasztrófavédelem rossz hírét kelteni, ezáltal az emberek szervezetbe vetett bizalmát megingatni.

    A magyar gyártású tűzoltógépjárműveket a hazai tűzoltók tapasztalatait alapul véve, több éven keresztül fejlesztették, hogy minden valós szakmai igénynek megfeleljen. A katasztrófavédelem 2018 végéig 108 új, hazai gyártású gépjárműfecskendőt vásárol, ami hozzájárul a fenntartási és képzési költségek jelentős csökkenéséhez. Az egyes gépjárművek ára – ami jelentősen függ a rajta lévő szakfelszerelésektől – átlagosnak számít az Európai piacon.

Az életpályamodell bevezetése óta folyamatosan és kiszámítható ütemben emelkedett a hivatásos állományú tűzoltók bére, a katasztrófavédelem állományának fluktuációja pedig alig éri el a két százalékot.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszerveztek korábban soha nem látott mértékű – több száz milliós -, rendszeres támogatást kaptak az elmúlt években. Csak a tavalyi évben összesen 600 millió forinttal tudtuk támogatni az önkéntes mozgalomban résztvevő szervezeteket, amely idén tovább folytatódik.

A mentő-tűzvédelem, a műveletirányítás és a segélyhívások fogadásában végrehajtott fejlesztések hatékonyabbá tették a szervezet működését, gyorsabban érkezhet az első segítség a bajba jutott emberekhez.
    
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.