2018. június 24. vasárnap

2018. március 6., kedd 09:59

A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

Ahhoz, hogy jó válaszokat találjunk, először is a jó kérdéseket kell feltenni, ismerni kell, merre tartunk; ebben a tanárok partnere az infokommunikációs iparág, és ennek hazai piacvezetője, a T-Systems Magyarország. "A 2035-ben érettségiző gyerekek már megszülettek, felelősséggel tartozunk irántunk, ezért is érdemes úgy tekinteni a digitalizációra, mint az okos módon összekapcsolódó világra. Ebben a tekintetben nemcsak a technológia, hanem az emberek, a különböző entitások is kapcsolódnak egymáshoz, nekünk pedig utat kell mutatnunk számukra a digitális térben. Mindeközben körültekintőnek kell lennünk, hiszen gyermekeink álmain lépkedünk."
Kaszás Zoltán hozzátette, a Telekom és tagvállalata, a T-Systems idén is online játékot hirdet a középiskolásoknak és tanáraiknak azzal a céllal, hogy egymás kompetenciáit erősítve kölcsönösen inspirálódjanak, és a tanárok nyitottabbá váljanak a digitális edukációs tartalmak iránt.
A folytatásban Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy az informatikához hasonló rohamosan fejlődő ágazatokban az iskolák nem tudnak lépést tartani a legújabb technológiákkal. Éppen ezért a szakgimnáziumok elsődleges feladata a szakmai alapkészségek megtanítása, a cégek pedig a legújabb technológiák oktatásával vehetik ki a részüket a szakképzésből. A helyettes államtitkár asszony kiemelte, hogy minden szakterületnél szükség van digitális alapkészségek oktatására.
     Kiadó: A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány)