OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. március 6., kedd 09:59

A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Dr. Krasznay Csaba, egy magyar startup, a BalaBit inspiráló sikersztoriját mesélte  el a résztvevőknek.
A plenáris szekció zárásaként Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezetője vázolta fel, hogy a technológiai fejlődés eredményeként mi vár ránk az elkövetkező 30 évben. A jövő technológiái kapcsán rámutatott, hogy van két alapvető tényező, amelyek nélkül ezek a trendek csak víziók maradnak: a hálózatok és a kiberbiztonság. A jövő trendjeinek kiteljesedéséhez a hálózatok új, szándék-alapú és intuitív generációjára, továbbá megfelelő biztonságra lesz szükség, és persze az ezekhez értő szakemberekre.
Közel 200 intézmény, több mint 40 ezer végzett hallgató, 14 ezer aktív tanuló – ezekkel a számokkal büszkélkedhet a Cisco Hálózati Akadémia hazai programja, amely jól példázza, milyen sikeres lehet az oktatás, a köz- és magánszféra együttműködése. Magyarországon 20 éve kezdődött az oktatás megszervezése, az évfordulót egy óriás torta elfogyasztásával ünnepelték meg a résztvevők.
Délután három szekcióban folytatódott a szakmai tanácskozás programja.
A konferencia napján és helyszínén rendezték meg a WorldSkills Kazan 2019 szakmai világbajnokság nemzeti válogatójának középdöntőjét is, ahol 12 fiatal informatikus versenyzett az áprilisi döntőbe jutásért. Közülük kerül ki az a versenyző, aki jövőre Kazanyban hazánkat képviseli majd a nemzetközi versenyen.
A rendezvény honlapja: https://iok.legyelteisinformatikus.hu/
     Kiadó: A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.