OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 6., kedd 11:08

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Pataki Márton (Együtt) - 2018 tétje: megteremtjük a fenntartható fejlődés feltételeit vagy folytatódik a jövő felélése és Magyarország lemaradása a régiótól

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint Orbán Viktor állításával szemben nem hogy nemzetközi ellenszél nincs, úgy maradunk el a régió országaitól, hogy közben globális és európai konjunktúra segíti a magyar gazdaságot. Be kell bizonyítani, hogy Magyarországon érdemes dolgozni, beruházni, vállalkozni, hogy nem csak a kapcsolatok számítanak; a korszakváltás érdekében figyelő szemként szükség van az Együttre a parlamentben és a koalíciós kormányban is.

Orbán Viktor az évértékelőjén azt mondta, hogy a nemzetközi ellenszél ellenére kihozták ebből a nyolc évből, amit lehetett. A valóság ezzel szemben az, hogy nem ellenszél nincs, hanem globális és európai konjunktúra segíti a magyar gazdaságot, a kormány által büszkén hirdetett növekedés pedig valójában lemaradást jelent a régió országaihoz képest. Lengyelország és Szlovákia messze elhúzott, és lassan csak integethetünk a mellettünk elhaladó Romániának. Nem a széllel, hanem a kapitánnyal van a probléma. A viszonylagos eredményeket is csak a jövő felélésével sikerült elérni. A meghirdetett államadósság elleni küzdelem ellenére az elmúlt 8 évben a kormány nem, hogy nem csökkentette, de növelte az államadósságot. A nominális növekedés mellett az adósságrátában látható enyhe csökkenés is csak egy hazugságon, egy könyvelési trükkön alapszik.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.