OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 6., kedd 11:08

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Ez a könyvelési trükk a magánnyugdíj-pénztári rendszer, a nyugdíjrendszer tőkefedezeti ágának a megszüntetése. Ettől azonban egy fillérrel nem kell kevesebb nyugdíjat kifizetni a jövőben, az a valóságban ugyan olyan kötelezettség, mint az államadósság. Az államosított és nem megtakarított nyugdíjvagyon 6500 milliárd forint, ezzel a tényleges államadósság már eléri GDP 92,9 %-át.

Magyarország a 2014 és 2020 közötti Európai Uniós költségvetési ciklusban közel 25 milliárd euró, 7500 milliárd forint támogatásban részesül a Strukturális és Kohéziós Alapokból. Ezt az összeget 2023 végéig tudja Magyarország felhasználni. A Fidesz-kormány célja ezzel szemben, hogy 2018 végére kifizesse a teljes összeget. Cinikus módon nem foglalkoznak azzal, hogy ennek milyen következményei lesznek 2019 és 2021, 2022 között, amikor a jelenlegi EU-s költségvetési ciklus forrásai elfogytak, a következő pályázatai pedig még nem lesznek elérhetőek.

Miközben az elmúlt 8 évben sportra, stadionokra, kormányzati luxusberuházásokra mindig volt pénz, az egészségügyi és az oktatási rendszer színvonala folyamatosan hanyatlik az elégtelen finanszírozás miatt.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.