2024. április 20. szombat

2018. március 6., kedd 11:09

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

Fenntartható fejlődést ezzel szemben csak a magyar emberekbe, az ő tudásukba és egészségükbe történő befektetéssel lehet elérni, ezért egy koalíciós kormánynak, aminek az Együtt a része lesz, ezek lesznek a költségvetési prioritásai. Ingyenessé fogjuk tenni a felsőoktatást, 18 éves korra növeljük a tankötelezettséget, és négy év alatt legalább a GDP 1 százalékával, 330 milliárd forinttal növeljük az éves egészségügyi kiadásokat.

Visszaállítjuk a többkulcsos  társasági rendszert, és a nagyvállalatok megnövekedett befizetéseit teljes egészében a munkát terhelő járulékok csökkentésére fogjuk fordítani, amely a munkaadók és munkavállalók összessége számára előnyös, és segíti a foglalkoztatottság növelését és fehérítését.

Bebizonyítjuk, hogy Magyarországon érdemes dolgozni, érdemes beruházni, érdemes vállalkozni, hogy nem annyit ér valaki, amennyi kapcsolata van a miniszterelnökhöz. Elszámoltatjuk azokat, akik az elmúlt években szétlopták Magyarországot, az elérhető vagyonokat pedig visszavesszük, hogy ebből kárpótoljuk az Orbán-rendszer áldozatait. Megértjük azokat a választókat, akik attól tartanak, hogy egy kormányváltás után a Fidesz ellenzékének egy része kéz kezet mos alapon ugyanezt folytatná. Ezért van szükség az Együttre a parlamentben és a kormányban. Kell egy figyelő szem, kell egy elvi alapokon álló párt, különben csak kormányváltás, és nem korszakváltás lesz ismét a magyar politikában.

Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja