OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 6., kedd 11:27

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Down Világnapi rendezvények - 2018

    Március nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.
Az Európai Down-szindróma Egyesület márciusban minden nap bemutat egy Down-szindrómás embert, aki elmondja, hogy a társadalom aktív tagjaként hogyan járul hozzá közössége jólétéhez.

https://worlddownsyndromeday.org/call-to-action

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását. A programokról bővebb információ a weboldalunkon is elérhető:

http://www.downalapitvany.hu/node/1385

A Down-szindróma Világnapja alkalmából három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel. Mindenkit szeretettel várunk!

     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.