OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 12:02

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2018. márciusában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.3.4-16-2017-00001) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése a roma kultúra megismertetése által a romák elfogadottságának növelése, az előítéletek csökkentése a Győri, a Téti és a Pápai járás egyes településein megvalósuló kulturális programok megvalósítása által. A programra elnyert támogatás 50 millió Ft.

    A projekt célcsoportja a megvalósítás helyszínén élő lakosság, nemzetiségiek, romák és nem romák, felnőttek és gyermekek egyaránt. Továbbá célcsoportja azok a szakemberek, akik romákkal, romákért dolgoznak, valamint azok a hátrányos helyzetű emberek, akiknek korlátozottak a hozzáférési lehetőségei a kulturális javakhoz, eseményekhez.
2018. március 1-től 2021. február 28-ig tartó projekt keretében megvalósuló tevékenységekkel a roma kultúra és hagyomány bemutatása a cél. A 36 hónap során heti rendszerességgel Hagyományőrző klubok, 24 alkalommal kiállítás, továbbá 36 alkalommal tematikus klubfoglalkozás valósul meg. Évente egyszer történeti konferenciával egybekötött Roma Holokauszt Emléknap kerül megrendezésre.
A megvalósítás eredményeképpen hosszútávon az várható, hogy egymás megismerése által csökkennek az előítéletek, valamint a romákkal foglalkozó szakembereknek szóló tudásmegosztás segítségével a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, az esélyegyenlőség megteremtése is elősegíthető.
A projektről bővebb információ a www.czinkapanna.hu honlapon elérhető.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.