OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 6., kedd 12:07

A Magyar Szabványügyi Testület közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A társadalmi felelősségvállalás irányítási rendszerének IQNet SR 10 szerinti sikeres auditja a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft.-nél

    Egy szervezet akkor tekinthető társadalmilag felelősnek, ha a profit növelésének célját kiegészíti azon elvekkel és értékekkel, amelyek megoldást nyújtanak az új környezeti és társadalmi kihívásokra. Az IQNet (Nemzetközi Tanúsítási Hálózat) által kifejlesztett IQNet SR 10 egy eszköz arra, hogyan integráljuk a társadalmi felelősségvállalást a szervezet stratégiájába és irányításába, hozzájárulva ezzel a fenntartható fejlődéshez. Szándéka szerint ösztönzi őket arra, hogy túllépjenek a jogi megfelelésen, elismerve, hogy a jogszabályi megfelelőség bármely szervezet alapvető kötelessége és társadalmi felelősségvállalásuk nélkülözhetetlen része.
A nemzetközi vasúti járműgyártó Stadler Rail Csoport tagjaként a hazai karbantartási tevékenységért felelős Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. vezetése úttörőként vállalt elkötelezettséget az IQNet SR 10 szabvány bevezetése és működtetése mellett.
A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) Tanúsítási Titkárságának IQNet SR 10 auditora végezte el a nevezett irányítási rendszer tanúsító auditját.
A tanúsítási döntés 2018. január 17-én pozitív eredménnyel zárult a Magyarországon elsőként kiadott IQNet SR 10 tanúsítvány odaítéléséről.
Kapcsolat:
Kéki Zsuzsanna, főosztályvezető MSZT www.mszt.hu
Czinkon Mária Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. www.stadlerrail.com/hu/

     Kiadó: Magyar Szabványügyi Testület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.