2024. április 19. péntek

2018. március 6., kedd 12:52

A Klebelsberg Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Hadházy Ákos hadilábon áll a tényekkel

Kétségbeesett kampányfogásnak tartjuk, hogy a politikus éppen azt a szervezetet támadja, amely fellép a szabálytalanságokkal szemben, valamint az elmúlt két évben szakmai - pénzügyi értelemben is konszolidálta az intézményhálózatot, és jelenleg is biztosítja az iskolák zavartalan működését. Sajnálatos, hogy az LMP politikusa a 2016-ban, az akkor még létező Klebelsberg Intézményfenntartó Központból eltulajdonított, és általa tisztázatlan módon megszerzett, a pályázattal kapcsolatos dokumentumokat többszöri kérésünk ellenére a mai napig nem juttatta vissza a jogos tulajdonosnak, azaz a Klebelsberg Központnak. A politikus a választási kampány hevében elfelejtette megemlíteni, hogy a kormány és a Klebelsberg Központ az állami fenntartású intézményekben összességében mintegy 150 milliárd forintot fordít eszközbeszerzésekre és infrastruktúrafejlesztésre 2018 és 2020 között. Ekkora volumenű oktatási fejlesztésre az elmúlt évtizedekben még sohasem volt példa.
     Kiadó: Klebelsberg Központ