OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 13:46

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Az atlatszo.hu portálon 2018. február 22-én Végtelen történet: újabb tanácsadói testülettel mondatná ki a főpolgármester, mi legyen a Római sorsa címmel félrevezető, az elmúlt hónapok szakmai munkáját aláaknázni kísérlő írás jelent meg. A cikk írója a Fővárosi Önkormányzatot előzetesen nem kereste meg, a magát tárgyilagosnak feltüntetni kívánó írását meg nem nevezett informátoraira hivatkozva jelentette meg. Az újságíró ezzel nem csupán szakmája íratlan normáit szegte meg tőle nem szokatlan, ám a tájékoztatás szó értelmét még komolyan vevő számára megszokhatatlan módon, hanem szándékosan rossz színben kívánta feltüntetni a többlépcsős szakmai konzultációban résztvevő szaktekintélyek tevékenységét.
Mivel a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének ügye a budapesti projektek esetében általában nem tapasztalható mértékű, indulatos vitákat keltett, és a védmű legjelentősebb, mintegy 3,5 km hosszú, a Dunával párhuzamos szakaszának nyomvonal-meghatározása holtpontra került, Tarlós István főpolgármester 2017. november végén egy többlépcsős szakmai konzílium megrendezését tartotta tanácsosnak. A grémium munkájában való részvételre felkérést kaptak a vízügyi és néhány járulékos szakma jeles képviselői, név szerint a következő szakmai kiválóságok:

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.