OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 13:46

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    A cikk címében és szövegében szereplő állítást, miszerint újabb tanácsadói testülettel mondatná ki a főpolgármester, hogy mi legyen a Római sorsa, a leghatározottabban visszautasítjuk. Tarlós István főpolgármestert semmilyen kényszerítő körülmény nem kötelezte arra, hogy a szakmai grémiumot életre hívja, mint ahogy nem szólt kényszerítő körülmény korábban a Lányi András-féle tanulmány elkészítését célzó felkérés mellett sem. A cél az – és ezzel a munkában részt vállaló valamennyi érintett tisztában van –, hogy a konzultáció eredményeképpen megfogalmazott szakmai javaslattal, őszinte, elfogulatlan szempontok alapján megkönnyítsék a Fővárosi Közgyűlés végleges döntését a védmű nyomvonaláról. A döntés joga és egyúttal kötelessége ugyanis e választott testület (a félreértések elkerülése végett: a Fővárosi Közgyűlés) elidegeníthetetlen kompetenciája.
A főpolgármester tehát épp azt várja az általa összehívott grémiumtól, ami egy szakmai tanácsadó testület feladata lehet: szakmai javaslatot, a döntést pedig az arra hivatott szerv, tehát a Fővárosi Közgyűlés fogja meghozni.

                                  
                                                                                 dr. Szeneczey Balázs
                                 főpolgármester-helyettes

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.