OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 14:34

Az Országos Atomenergia Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Az OAH válasza Perger András nyílt levelére

    Röviden szólva tehát, munkatársaink egy olyan hazai szakmai együttműködésben vettek részt, amelynek célja egyértelműen a hazai nukleáris biztonság növelése volt a leendő új paksi blokkokkal szemben támasztott követelmények szigorítása és korszerűsítése útján. Bizonyára egyetért velem abban, hogy ez nem ellentétes, hanem éppen egybevágó az OAH és az egész ország érdekeivel és semmilyen módon nem veszélyezteti munkatársaim pártatlanságát és a nukleáris biztonság iránti feltétlen elkötelezettségét.
Munkatársaim ezt a munkát munkaköri kötelességeik teljesítése mellett, azokon túl szabadidejükben végezték, ennek díjazása nem kifogásolható.
A tisztázás érdekében feltett kérdéseire az alábbiakban a nyilvánosság számára is tárgy- és tényszerűen válaszolva:
– A Szakértői és Konzultációs Testület munkájában részt vevők nukleáris biztonsági felügyelői, illetve főosztályvezetői beosztásban voltak.
– A munkatársak az új blokkokra érvényesítendő, a fukushimai tapasztalatokat is figyelembe vevő nukleáris biztonsági követelmények kidolgozásában vettek részt. Értelemszerűen ez megelőzött minden, a Paks II Zrt.-t érintő engedélyezési eljárást, tehát a munkavállalás idején ilyen párhuzamosság nem lehetett. Az akkor részt vett munkatársak egyike ma felelős vezetője az engedélyezéseknek, a többieknek ebben nincsen szerepük.

     Kiadó: Országos Atomenergia Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.