OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. március 6., kedd 15:06

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ nem hatóság, nem rendelkezik szankcionálási jogkörrel, így nem szab ki bírságot sem. A megállapított tiltott támogatás jogkövetkezményeit nem az ÁSZ, hanem a vonatkozó törvényi előírások határozzák meg, annak érvényesítése pedig a törvényben meghatározott hatóságok kizárólagos jogköre.

Szél Bernadett hétfői kijelentése azért is érthetetlen, mert az LMP társelnöke a 2018. január 11-én nyilvánosságra hozott – a 2015-2016. évekre vonatkozó – számvevőszéki jelentés következményeként – jogkövető módon eljárva – határidőben megküldte a párt intézkedési tervét az ÁSZ részére, amelyben intézkedési feladatot határozott meg annak érdekében, hogy a párt a jövőben ne fogadjon el tiltott támogatást.

Az ÁSZ nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy független a politikától, nem vesz részt a politikai kampányküzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az Állami Számvevőszékkel szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.