OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 18. hétfő
Ismertető


2018. március 6., kedd 15:58

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    A BMSZKI tehát évtizedes gyakorlattal rendelkezik rászorulók számára megvalósított lakhatási programok megvalósításában. Ennek a gyakorlatnak és a felmerülő szükségletnek megfelelően, a Belügyminisztérium nyílt – bárki számára hozzáférhető – pályázati felhívására nyújtott be támogatási kérelmet és nyert támogatást menekült és oltalmazott emberek lakhatásának segítésére. A programban megpályázható tevékenységeket a pályázati felhívás, a szakpolitikai stratégiának megfelelően konkrétan meghatározta.
A menekült és oltalmazott emberek esetében éppúgy, mint a magyar hajléktalan emberek esetében az 1993/III. évi Szociális törvény szerint intézményünknek ellátási kötelezettsége van.
Mik voltak ezek a felmerülő szükségletek? A Kormány ezt maga határozta meg az 1698/2013. (X. 4.) Korm. határozatával elfogadott Migrációs Stratégiájában, és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014–2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiában.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.