OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 15:59

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    A Migrációs Stratégia helyzetértékelésében pontosan kifejti, hogy miért és mekkora problémát jelent Magyarország számára az, hogy a nemzetközi védelemben részesültek "nem rendelkeznek jövedelemmel, lakhatásuk megoldatlan, gyakran szakképzetlenek és nem beszélik a magyar nyelvet sem." A helyzetértékelésben megfogalmazott hiányosságoknak, problémáknak megfelelően állította fel a kitűzött célokat és a hozzá vezető tevékenységeket a Stratégia, és ennek megfelelően írta ki a pályázati kiírást a Belügyminisztérium. A BMSZKI ellátási kötelezettségei közé tartozik a fent hivatkozott Szociális törvénynek megfelelően a hajléktalan emberek, és köztük a nemzetközi védelemben részesülők ellátása is.
Mindezt nem titokban, hanem teljesen transzparens módon tettük. Bárki utána nézhetett a Belügyminisztérium http://belugyialapok.hu/alapok/menekultugyi-migracios-es-integracios-alap linken elérhető honlapján, ahol most is elérhető azon társszervezetek nyertes programjainak az adatai is, akik hasonló lakhatási programot valósítanak meg (pl. Baptista Integrációs Központ vagy Kalunba Szociális Nonprofit Kft). Elérhető volt a BMSZKI honlapján, az éves beszámolóinkban, melyeket minden évben nyilvánosságra hozunk, és amelyből az első Magyar Nemzetben megjelenő cikk 2018.01.22-én idéz is. A honlapunkon önálló menüpontban is olvashatnak az érdeklődők a programról: https://www.bmszki.hu/hu/mmia/mmia-program, a többi, általunk megvalósított, nagyobb pályázati programhoz hasonlóan.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.