OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. március 6., kedd 17:20

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Mint ismert, az Együtt kifogást nyújtott be a választási eljárási törvény megsértése miatt a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságnak, miután a Csepeli Hírmondó február 22-i számában aránytalanul sokat szerepeltette a fideszes Németh Szilárdot a többi jelölthöz képest. Az Együtt szerint az önkormányzati lap megbontotta a jelöltek egyenlő esélyét azzal, hogy Németh Szilárd 19 alkalommal és 10 fotón szerepelhetett, míg például Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselőjének fényképe csak egy alkalommal jelenik meg, illetve egyetlen cikkben szerepel. Miután a Helyi Választási Bizottság ezt nem találta jogsértőnek, az Együtt a Kúriához fordult. 

A Kúria friss végzésében igazat adott az Együttnek, jogsértést állapított meg a Csepeli Hírmondó esetében. A Kúria végzése szerint az első fokon eljárt Budapest 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság téves jogkövetkeztetésre jutott, amikor elutasította az Együtt kifogását arra hivatkozva, hogy Németh Szilárd többszöri megjelenítése nem képviselőjelölti minőségében történt, illetve a Németh Szilárdot említő cikkek (köztük a Németh Szilárd receptjeit közlő rovat) nem minősülnek a jelölt népszerűsítését szolgáló írásoknak.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.