2018. június 24. vasárnap

2018. március 6., kedd 17:20

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

A Kúria megítélése szerint a VE. rendelkezései alapján a politikai hirdetés közzétételén túlmenő választási kampánytevékenységet helyi önkormányzat sajtóterméke nem folytathat. A Kúria álláspontja szerint a sajtótermék megjelenési területén széles körben eljut a választókhoz. Azon körülmény, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására.

Mindezért a Kúria kimondta: megalapozottan kifogásolta az Együtt Németh Szilárd aránytalanul túlzott mértékű megjelenítését, népszerűsítését a vizsgált lapszámban, így a sérelem megállapítható. Éppen ezért a Kúria megváltoztatta a Budapest 17. számú OEVB határozatát és megállapította a jogsérelmet. A Kúria eltiltotta a kiadót a további jogsértéstől, és a végzés rendelkező részének közzétételére kötelezte azt.
Szabó Szabolcs ezek után elvárja, hogy a Csepeli Hírmondó a Kúria végzésének megfelelően járjon el, illetve a kampány hátralévő időszakában egyenlő arányban és esélyekkel szerepeltesse a jelölteket.

Szabó Szabolcs
Csepel–Sorokság egyéni országgyűlési képviselője,