OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 7., szerda 14:41

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség magasabb szintre lépett a szakmai érdekképviseleti tevékenységben.

    Az MNKSZ 2018. február 22-től tagja a kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottságnak.

A kereskedelmi ágazat és más ágazatok helyzetét, fejlődését, gazdasági és munkaügyi folyamatait érintő kérdésekkel az Ágazati Párbeszéd Bizottságok hivatottak foglalkozni. Az ÁPB-k működési kereteit a 2009. évi LXXIV. törvény az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló törvény határozza meg.

Az MNKSZ 2017. októberében kérelmet nyújtott be a kereskedelmi ÁPB-hoz annak érdekében, hogy a jövőben a hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások érdekei is érvényesülhessek az ágazati egyeztetések során.

Az ÁPB részvételt megállapító bizottsága a törvény szerinti reprezentativitási vizsgálatot követően elfogadta az MNKSZ tagfelvételi kérelmét.

Az MNKSZ célja, hogy aktív ÁPB tagként még többet tegyen a hazai kereskedem fejlődéséért.  

Az MNKSZ tagsága folyamatosan bővül, mert egyre több hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás felismeri, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van érdekeik képviseletére – tájékoztatta az MTI-t Neubauer Katalin az MNKSZ főtitkára.

     Kiadó: Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.