OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. március 7., szerda 15:02

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A szmogot megelőzni kell

    Az épületek energiahatékonysági felújítására kapott uniós támogatást a lakások és lakóházak korszerűsítésére kell fordítani, jól szigetelt, kis fűtés- és energiaigényű házakat és lakásokat kialakítani, amelyek sokkal olcsóbban fenntarthatók. A környezetkímélő technológiákkal lehet a vezetékes közművesítésből kimaradt, elszigetelt lakóhelyekre is megfizethető energiaforrásokat vinni.
A lokális légszennyezés kialakulásában a közlekedésnek fontos szerepe van, de nem várható, hogy a gépjárműhasználat csökkenjen, amíg a legszennyezőbb dízelautók használatát nem korlátozzuk idejekorán és reális alternatívát nem nyújtunk. Autós ingázás helyett gyors és környezetbarát kötöttpályás kapcsolatok, P+R rendszerek, intermodális csomópontok és erős kerékpáros infrastruktúra kell. Le kell állítani a fakivágásokat és a zöldfelületek folyamatos csökkenését! A városi zöldfelületeket a többi közműével azonos jogok kell, hogy megillessék, a fenntartásuk és fejlesztésük a légszennyezés megelőzésében is prioritás!
Tegyünk végre érdemi lépéseket a jó levegőért!
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja, Budapest 01. sz. OEVK képviselőjelölt


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.