OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 7., szerda 15:41

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Március 12-ig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Programra

    A nyertes ösztöndíjasok 9 hónapot töltenek az északi félteke országainak magyar közösségeinél, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát, Európa országait és Izraelt, míg a déli féltekére utazók – Latin-Amerika, Dél-Afrika, Ausztrália és Új-Zéland – 7 hónapig segíthetik a diaszpórában élő magyar közösségek mindennapi életét. Az ösztöndíjasok elsődleges feladata a közösségi élet szervezése, magyar nyelv, népzene- és néptáncoktatás, cserkészetben és a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó rendezvények szervezésében való aktív részvétel és bármely olyan tevékenység, amellyel a diaszpórában és szórványban élő közösségek magyar identitásának megőrzését és erősítését segítik. A pályázati felhívások és jelentkezési lapok elérhetők a Nemzeti Regiszter honlapon – www.nemzetiregiszter.hu –, valamint a www.korosiprogram.hu és www.petofiprogram.hu honlapokon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.