OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2018. március 7., szerda 15:55

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Ha egy pártról kiderül, hogy kamupárt, a nyomozóhatóságoknak lépni kell

    Az Országgyűlés tavaly novemberben a Fidesz-KDNP javaslatára szigorított a kampányfinanszírozási törvényen, annak érdekében, hogy a kamupártokat ki lehessen szűrni. Ha egy párt 1 %-ot sem ér el a választáson, akkor vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást, ha ezt nem teszi meg határidőben, akkor a vezető tisztségviselőinek személyes vagyonukkal korlátlanul kell helyt állni az állami támogatás visszafizetéséért. Ha egy egyéni körzetben induló jelölt nem ér el legalább 2 %-ot, úgy köteles az állami támogatást visszafizetni, ha nem teszi meg, akkor adók módjára kell behajtani a jelöltön. A kiskapuk tehát bezárultak, a törvényeket mindenkinek be kell tartani. Minden, a választáson induló párt és jelölt büntetőjogi felelősséggel tartozik a kampánytámogatás törvényes felhasználásáért. Arra kérjük a nyomozóhatóságokat, hogy bármilyen szabálytalanság gyanúja esetén haladéktalanul indítsanak eljárást az érintett párttal, illetve jelölttel szemben és fizettessék vissza az állami támogatást. A kampányfinanszírozási szabályok legnagyobb haszonélvezői az ellenzéki pártok, ezért ne ezen a területen keressék a választ reménytelen helyzetükre.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.