2018. június 20. szerda

2018. március 7., szerda 15:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - DK - Szolidaritás: Erdélyben toboroznak résztvevőket a békemenethez

A március 15-re tervezett budapesti békemenetre résztvevőket toborzó hirdetmények jelentek meg az erdélyi sajtóban. A hirdetményeket a 2003-ban, Fideszes pénzből alapított úgynevezett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, illetve a 2011-ben az RMDSZ konkurenseként, szintén Fideszes támogatással létrehozott és gyakorlatilag azóta sem létező Erdélyi Magyar Néppárt nevében tették közzé.

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz budapesti rendezvényei iránt kevéssé érdeklődő hazai polgárok sorát külföldiekkel töltik föl. A mostani erőteljes mozgósítás viszont azt jelzi, hogy immár a kormány és álcivil szervezete, a CÖF is fölismerte: a magyarországi polgárok nem kérnek belőlük, így elmarad a korábban valóban látványos tömeg. Nem kétséges, hogy a Vajdaságból, esetleg Ukrajnából is importálnak olyanokat, akik egy fizetett budapesti kirándulás és egy jó ebéd reményében odaállnak majd a hódmezővásárhelyi választási kudarc után kapkodó és szemlátomást rettegő kormánypárt mellé.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás azt már fölöslegesnek is tartja hozzátenni, minderre a magyar adófizetők Erdélyig guruló forintjait költi az Orbán-rendszer. Azt azonban nem, hogy a kormányváltás után ezzel a közpénzzel is el kell majd számolniuk.

Az utolsó fillérig.

Ara-Kovács Attila
a DK országos elnökségének tagja, Országgyűlési képviselőjelölt Budapest 8. kerület

Kiadó: Demokratikus Koalíció