OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 7., szerda 15:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - DK - Szolidaritás: Erdélyben toboroznak résztvevőket a békemenethez

    A március 15-re tervezett budapesti békemenetre résztvevőket toborzó hirdetmények jelentek meg az erdélyi sajtóban. A hirdetményeket a 2003-ban, Fideszes pénzből alapított úgynevezett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, illetve a 2011-ben az RMDSZ konkurenseként, szintén Fideszes támogatással létrehozott és gyakorlatilag azóta sem létező Erdélyi Magyar Néppárt nevében tették közzé.

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz budapesti rendezvényei iránt kevéssé érdeklődő hazai polgárok sorát külföldiekkel töltik föl. A mostani erőteljes mozgósítás viszont azt jelzi, hogy immár a kormány és álcivil szervezete, a CÖF is fölismerte: a magyarországi polgárok nem kérnek belőlük, így elmarad a korábban valóban látványos tömeg. Nem kétséges, hogy a Vajdaságból, esetleg Ukrajnából is importálnak olyanokat, akik egy fizetett budapesti kirándulás és egy jó ebéd reményében odaállnak majd a hódmezővásárhelyi választási kudarc után kapkodó és szemlátomást rettegő kormánypárt mellé.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás azt már fölöslegesnek is tartja hozzátenni, minderre a magyar adófizetők Erdélyig guruló forintjait költi az Orbán-rendszer. Azt azonban nem, hogy a kormányváltás után ezzel a közpénzzel is el kell majd számolniuk.

Az utolsó fillérig.

Ara-Kovács Attila
a DK országos elnökségének tagja, Országgyűlési képviselőjelölt Budapest 8. kerület

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.