OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. március 7., szerda 16:35

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Pataki Márton (Együtt): Rezsiátverés után alamizsnát osztana Orbán

    A fogyasztóktól ellopott pénzből kampányol a kormány

2013 végén, a rezsicsökkentés utolsó elemének bejelentésekor 26 euró volt a földgáz jegyzésára az európai piacokon megawattóránként, jelenleg 17-18 euró környékén van. A beszerzési árak csökkenésének a fogyasztói árakban is tükröződniük kellene. Ehhez képest a Központi Statisztikai Hivatal szerint 1 m3 vezetékes gáz fogyasztói átlagára 2014-ben 104 Ft, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben 101 Ft volt. Csak 2016-ban 50 milliárd forint hasznot realizált a Magyar Földgázkereskedő, és a MET-céghálójában is évente több tízmilliárd forint tűnik el. A ma bejelentett egyszeri támogatás nem más mint a magyar emberek lenézése, akik tisztességes energiaárak helyett "királyi kegyként" a tőlük ellopott pénzből alamizsnát kapnak a jóságos miniszterelnök úrtól. Éveken át hazudták a rezsicsökkentést és most, hogy kiderültek az igazi árak, a megkárosítottak szemét pár ezer forinttal szúrják ki, mivel az elmúlt évek állami extraprofitját és feleslegesen magasan tartott gázárát nem tudja visszaadni Orbán Viktor.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.