OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. március 7., szerda 17:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - DK- Szolidaritás: Parragh tovább rontaná a szakképzés színvonalát

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján Parragh László elnök még nagyobb beleszólást kért a felnőttképzés átalakításába és a felsőoktatási gyakorlati képzőhelyek szervezésébe az ott megjelent miniszterelnöktől. Szemlátomást megriadt attól a lehetőségtől, hogy az MTA múlt héten kiadott, a kormányzat közoktatási és szakképzési koncepcióját alapjaiban elutasító állásfoglalása hatására legalábbis lelassul a szakképzés az ő szívének oly kedves lebutítása.

Az MKIK elnöke a munkaerő iránti jövőbeli igények kielégítését a felnőttképzésre bízná. Nem tudja, honnan is tudná, hogy a korszerű felnőttképzésnek éppen az az általános műveltség az alapja, amitől a kormány Parragh ihlette koncepciója oly sikeresen zárja el a fiatalokat.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás leszögezi: az elnök úr aggodalma merőben alaptalan. Az ország leszakadása ugyan nem állítható meg a betanított munkára és az összeszerelésre alapozva, ám a kormány számára ennél fontosabb az orbáni társadalom-átalakítási terv, ami a versenyképes tudást csak a felsőközéposztály gyermekei számára biztosítaná. Az új demokratikus kormány viszont szakít ezzel a koncepcióval és az oktatási rendszert a XXI. század követelményeihez igazítja.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.