OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 18. hétfő
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 08:33

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - A kormány minden élethelyzetben támogatja a nőket

        A Családok Évében is megkülönböztetett feladatának tekinti a kormány, hogy segítse a nőket minden élethelyzetben, legyen szó a munkavállalásról, az otthonteremtésről, a mindennapi megélhetésről, a család és a munka összehangolásáról, gyermekvállalásról vagy nyugdíjba vonulásról.

A nők kiemelt támogatása érdekében az elmúlt években számos lépést tettünk: Bevezettük a GYED Extrát, mely a választás szabadságát nyújtja a kisgyermekes nőknek. A GYED Extrával éves szinten közel 70 ezer édesanya élt az elmúlt években. A lehetőségeket tovább szélesítve a kormány az idei évtől a Hallgatói GYED időtartamát kétszeresére növelte. Idén január 1-től azok az édesanyák, akik Diákhitellel rendelkeznek, és gyermeket vállalnak, részlegesen, sőt akár teljesen mentesüljenek a Diákhitel törlesztése alól. Annak érdekében, hogy a nők bármikor visszatérhessenek a munkahelyükre, minden idők legnagyobb bölcsődefejlesztési programja indult el az országban, melynek során több mint 30 százalékos férőhelybővülés valósult meg.

     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.