2018. szeptember 25. kedd

2018. március 8., csütörtök 08:33

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - A kormány minden élethelyzetben támogatja a nőket

A Családok Évében is megkülönböztetett feladatának tekinti a kormány, hogy segítse a nőket minden élethelyzetben, legyen szó a munkavállalásról, az otthonteremtésről, a mindennapi megélhetésről, a család és a munka összehangolásáról, gyermekvállalásról vagy nyugdíjba vonulásról.

A nők kiemelt támogatása érdekében az elmúlt években számos lépést tettünk: Bevezettük a GYED Extrát, mely a választás szabadságát nyújtja a kisgyermekes nőknek. A GYED Extrával éves szinten közel 70 ezer édesanya élt az elmúlt években. A lehetőségeket tovább szélesítve a kormány az idei évtől a Hallgatói GYED időtartamát kétszeresére növelte. Idén január 1-től azok az édesanyák, akik Diákhitellel rendelkeznek, és gyermeket vállalnak, részlegesen, sőt akár teljesen mentesüljenek a Diákhitel törlesztése alól. Annak érdekében, hogy a nők bármikor visszatérhessenek a munkahelyükre, minden idők legnagyobb bölcsődefejlesztési programja indult el az országban, melynek során több mint 30 százalékos férőhelybővülés valósult meg.

Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság