OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 08:33

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - A kormány minden élethelyzetben támogatja a nőket

    A 2013-ban bevezetett Munkahelyvédelmi Akció a kisgyermekes édesanyáknak is segítséget nyújt, hiszen a munkaadókat arra ösztönzi, hogy a gyermekvállalást követően ismét számítsanak az anyukákra, akár részmunkaidőben is. 2017-ben több mint 33 ezer édesanya után vették igénybe a munkáltatók a kedvezményeket. 2011-től a kormány lehetővé tette, hogy a nők 40 év jogosultsági idő után nyugdíjba vonulhassanak. 2017 év végéig már közel 220 ezer nő élt a lehetőséggel, akik amellett, hogy bekapcsolódhatnak az unokák gondozásába, jelenlétükkel a gyermekeik generációját is segítik. A kormány elkötelezett abban is, hogy szüléskor a lehető legkedvezőbb körülményeket biztosítsa minden családnak. Ennek érdekében az elkövetkező években tízmilliárd forintos pályázat garantálja a családbarát szülészetek kialakítását, így segítve az anyák pozitív szülésélményét. A család és a munka egyensúlyának támogatása, valamint a kisgyermekes édesanyák képzése és naprakész tájékoztatása érdekében 2018 során 67 Család és KarrierPont jön létre az országban, több mint 14 milliárd forintos fejlesztési forrásból. A gazdasági erősödés és a foglalkoztatást segítő programok hatására 2010 óta dinamikusan nőtt a nők foglalkoztatása, munkanélküliségük pedig jelentősen, több mint a felével csökkent. Nem csak több nő tud dolgozni, hanem a nők bére is nőtt az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően.

     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.