OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 09:40

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Bloomberg alapítványt hozott létre a dohánycégek ellen

    Michael Bloomberg milliárdos amerikai üzletember, New York volt polgármestere szerdán bejelentette: jótékonysági alapítványa 20 millió dolláros adománnyal új szervezetet hozott létre, ezúttal a dohánygyárak elleni küzdelemre.
A kezdeményezéssel Bloomberg egy új globális szervezetet hívott életre, melynek neve Állítsuk meg a Dohányipari Szervezeteket és Termékeket (angol rövidítéssel: STOP). A szervezet célkitűzése Bloomberg szavai szerint a dohányipar félrevezető taktikáinak és gyakorlatának "agresszív megfigyelése" - írta az MTI.
Közleményében az üzletember hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedekben a dohányzás visszaszorítására irányuló erőfeszítéseknek - az adók emelésének és a dohányreklámok szabályozásának - köszönhetően mintegy 35 millió életet sikerült megmenteni, ám a dohányipar is tesz erőfeszítéseket, mégpedig elsősorban a fiatalabb korosztályok körében, akiknél ismét terjed a dohányzás.

Bloomberg különösen az elektronikus cigaretták reklámozásában lát veszélyeket, szerinte ugyanis így sok fiatalt sikerül félrevezetni, azt állítva, hogy az e-cigaretták kevésbé veszélyesek mint a hagyományos dohányipari portékák. "Nem állhatunk félre, amikor a dohányipar félrevezeti a közvéleményt azért, hogy még több embert szoktasson rá a termékeire" - fogalmazott.

     Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.