OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 09:42

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Több, mint 100 döntéshozó, befolyásos személy, tudós és üzleti vállalkozás mellett Ricky Gervais, Pixie Geldof és Dr.Jane Goodall is csatlakozik a Cruelty Free International felhívásához a kozmetikai állatkísérletek egész világon való beszüntetéséért.

    A mai napon több, mint 100 politikus, üzletember, tudós és a Dr. Jane Goodall-hoz,a Jane Goodall Intézet megalapítójához és ENSZ Békenagykövethez hasonló állatszakértő, valamint egy sor híresség, úgymint Ricky Gervais, Pixie Geldof és Leona Lewis csatlakozott a Cruelty Free International-nek az Európai Únióhoz címzett felhívásához, hogy járjon elől az állatok szépségipari laboratóriumokban való szenvedésének globális beszüntetésében.

A felhívást annak az 5 éve tartó titalomnak az évfordulóján hirdetik meg, melynek során az Európai Únió  egy bátor és progresszív döntéssel száműzte az olyan kozmetikumok Európai forgalmazását, amelyeket bárhol a világon állatkísérletek bevetésével fejlesztettek ki. Ezt a lépés – amelyet a világ legnagyobb kozmetikai piaca hozott meg – megelőzte a kozmetikai termékek állatokon való  tesztelésének 2003-as betiltása, és ugyanezen termékek hozzávalóinak állatokon való tesztelésének beszüntetése 2009-ben. Mindkét döntés világszerte serkentőleg hatott a törvényhozásra.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.