OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 09:42

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) -

    Azonban annak ellenére, engedélyezett, állatkísérletek nélkül zajló tesztelési módszerek és embereken biztonságosan alkalmazható hatóanyagok állnak rendelkezésre, a világ nemzeteinek 80%-ban még mindig nincsenek szépségipari állatkísérleteket tiltó törvények. A Cruelty Free International becslése szerint szerte a világon még mindig évente több, mint félmillió állatot – nyulakat. egereket, tengerimalacokat és hörcsögöket – használnak kozmetikai tesztelésekben.
Vezető döntéshozók, befolyásos személyiségek, vállalatok és tudósok csatlakoztak most a Cruelty Free International-hez és írtak alá egy az EU vezetőihez és a tagállamok miniszterelnökeihez címzett levelet, hogy felszólítsák az EU-t, hogy befolyásának bevetésével segítsen véget vetni a kozmetikai állatkísérleteknek és segítsen végleg eltörölni az állatok kegyetlen és szükségtelen szenvedését az egész világon.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.