2018. december 10. hétfő

2018. március 8., csütörtök 10:28

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Nőnap alkalmából csak szégyenkezni van joga a Fidesznek

Az Európai Parlamentben csak az elmúlt időszakban legalább öt olyan, a nők helyzetét vizsgáló jelentés volt, amelyek elfogadásánál a fideszes képviselők tartózkodtak, sőt némelyikük ellene is voksolt. Miközben otthon a családanyák, a nők jogainak állítólagos támogatójaként lépnek fel, aközben minden létező fórumon - szépen sumákban - ellene szavaznak. Tartózkodtak annál az Arena-jelentésnél, amely a nők szegénységének és társadalmi kirekesztettségének problémáival foglalkozott. Tartózkodtak annál a Kuneva-jelentésnél, amely a súlyosan kiszolgáltatott női háztartási alkalmazottak ügyével foglalkozott. Tartózkodtak annál a Honeyball-jelentésnél, amely a menedékkérő nők speciális helyzetén javított volna. Tartózkodtak annál a Tanácsi határozatnál is, amely sürgette a nők elleni erőszakkal szembeni tagországi fellépést. És a legfrissebb: nem egészen egy hete az ENSZ nőjogi jelentésével kapcsolatos parlamenti szavazáson a fideszes EP-képviselők ismét csak tartózkodtak, pedig tehettek volna a nemek közötti bérszakadék csökkentéséért, illetve a vidéken élő nők infrastrukturális, ellátórendszeri és gyermekgondozási hátrányainak csökkentéséért. Nem tették, most sem.

Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Brüsszel, 2018-03-08

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő