OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 21. csütörtök
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 12:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Lebénulnak-e a külföldi szavazóhelyiségek április 8-án? A Liberálisok közérdekű adatigényléssel fordulnak a Külügyminisztériumhoz

    A megnövekedett választói részvétel miatt különösen fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre, és ne bénuljon le a szavazás a legtöbb regisztrálttal bíró külképviseleteken. A Liberálisok a gördülékenyebb szavazásért a rendelkezésre álló szavazóhelyiségek listájának bővítése mellett azt is javasolták, hogy a külképviseleteken legyen kétnapos a választás lebonyolítása. Felvetéseinkre, javaslatainkra azonban annak ellenére sem érkezett válasz, hogy Áder János köztársasági elnök Trócsányi László igazságügyi miniszterhez továbbította a kéréseinket. Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. Azt akarjuk megtudni, hogy a kormány milyen intézkedésekkel akarja megkönnyíteni a külképviseleteken történő választást. A kormány tartozik annyival a hazájukból kivándorolni kényszerült választópolgároknak, hogy a megnövekedett választási hajlandóságnak megfelelően biztosítja a külföldön élők probléma nélküli választását.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.