OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 14:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - DK-Szolidaritás: Katasztrofális a bérhelyzet Magyarországon

    Újabb nemzetközi rangsornak sikerült a végére leküzdenünk magunkat. A legfejlettebb gazdaságú országokat tömörítő OECD 35 tagországa közül csak Mexikóban voltak alacsonyabbak a 2016-os átlagbérek, mint nálunk.

Természetesen egy ország átlagbérei nem lehetnek függetlenek az ország gazdasági teljesítményétől. Mexikón kívül azonban Chilében, Lettországban, Lengyelországban és Litvániában is alacsonyabb az egy ledolgozott órára jutó GDP, mint nálunk, a bérek mégis magasabbak. Leszakadásunkat tehát a kormány perverz jövedelempolitikája és az ebből eredő, drámaian növekvő egyenlőtlenség is okozza. Ráadásul ez az összefüggés ma már korántsem egyirányú. A magasabb hozzáadott értéket termelni képes munkaerő nagy része az EU más tagországaiban dolgozik, jelentősen magasabb bérért, itthoni hiányuk pedig a gazdaság fejlődésének fontos akadálya.

Az új, demokratikus kormány józan, kiszámítható gazdaságpolitikával gyors ütemben modernizálja a magyar gazdaságot, és gondoskodik arról, hogy hazánk az átlagkeresetek tekintetében is mielőbb fölzárkózzék legalább a régiós átlaghoz.

Székely Sándor
elnök
Magyar Szolidaritás Mozgalom

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.