OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 20. szerda
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 16:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Ungár Péter vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Láng Zsolttal szemben -

    Ungár Péter, az LMP képviselőjelöltje a budapesti 4. választókerületben a mai napon vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Láng Zsolttal, a második kerület fideszes polgármesterével szemben.

Lángról ugyanis az elmúlt években kiderült, hogy többek között olyan több mint százmillió forintot érő ingatlant épített, melyre a vagyonnyilatkozata alapján nem lett volna lehetősége. Az LMP álláspontja szerint méltatlan mindenki választott pozíció betöltésére, aki nem tud elszámolni a vagyonával, ezért Láng Zsolt esetében is tiszta vizet kell önteni a pohárba. Láng Zsolt erre magától nem volt hajlandó, ezért kezdeményez az LMP képviselőjelöltje vagyonosodási vizsgálatot.

Láng Zsolt néhány évvel ezelőtt egy több mint százmillió forintos családi házat épített a második kerültben, ráadásul több tízmillió forint megtakarításra is szert tett, miközben az azt megelőző években vagyonnyilatkozata szerint alig 29 millió forintot.

Az LMP már évek óta próbálja elérni, hogy a semmit nem érő vagyonnyilatkozati rendszer helyett a politikusoknak évente kötelező vagyonosodási vizsgálaton kelljen átesnie. A Fidesz ezt a javaslatot minden egyes alkalommal lesöpörte a javaslatunkat, ezzel bizonyítva, hogy takargatnivalójuk van. Ezért nincs más lehetőségünk, mint az olyan kirívó esetekben, mint amilyen Láng Zsolté egyenként kezdeményezünk vagyonosodási vizsgálatot.

Ungár Péter,
országgyűlési képviselőjelölt

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.