OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. március 12., hétfő 11:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 12., hétfő (OS) - DK-Szolidaritás: Reakció a Szlovák eseményekre

    Szlovákiában olyan országos tiltakozás zajlik ezekben a napokban, amelyet nem csak egy tragikus, politikai jellegű gyilkosság idézett elő, hanem a populista politikai elit és a bűnözői alvilág összefonódásának egyre határozottabb elutasítása. Ez nem csak szlovák ügy, gyakorlatilag egész Kelet-Európában hasonló jelenségek teszik próbára a tömegek türelmét. Annál is fontosabbnak tartjuk, hogy a Demokratikus Koalíció nevében megfogalmazzuk szolidaritásunkat mindazokkal, akik elutasítják a politikusok és a bűnözők háttérben megkötött különalkuit, mert elsőként Orbán Viktor szólalt meg a legitimitásának java részét elveszítő Robert Ficó szlovák kormányfő védelmében. Nem tekintjük véletlennek ezt a "szolidaritást". Orbán ugyanazt a bűnözői rendszert működteti, mint szlovák kollégája, de a parlamenti kétharmad birtokában még gátlástalanabbul, még szégyentelenebbül. Az OLAF bűnözői listáján előkelő helyen szereplő Orbán-családnak van mitől tartania, miként Kelet-Európa valamennyi hasonló, hatalmát a bűnözésből származtató politikusának. Szlovákiában a jelek szerint eljött a politikai akarattá formálódó morális lázadás ideje: köszönet érte a szlovák demokraták utcára vonuló óriási tömegének. Mi, a Demokratikus Koalíció részéről mindent megteszünk, hogy hasonló erejű tiltakozás vessen véget Orbán borzalmas nyolc évének alig egy hónap múlva, április 8-án.

Ara-Kovács Attila

a DK külügyi kabinetjének vezetője, Országgyűlési képviselőjelölt
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.