OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. március 13., kedd 11:38

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) -

    Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke – dr. Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára – vezérőrnagyi és dandártábornoki előléptetéseket illetve  kinevezéseket adott át a Sándor-palotában.

Magyarország köztársasági elnöke dr. Töreki Sándor r. dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesét és dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesét előléptette rendőr vezérőrnaggyá. Dr. Kuczik János Zoltán r. ezredest, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesét kinevezte rendőr dandártábornokká.
Az államfő dr. Demény Ádám Imre tű. ezredest, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatóját és dr. Mógor Mária Judit tű. ezredest, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesét kinevezte tűzoltó dandártábornokká.
A köztársasági elnök dr. Büki Attila János nemzetbiztonsági ezredest, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főosztályvezetőjét kinevezte nemzetbiztonsági dandártábornokká.
A kinevezési okmányokat a tábornok hölgy és urak 2018. március 12-én vették át.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Belügyminisztérium központi ünnepségén 2018. március 13-án 61 fő részére adott át köztársasági elnök úr megbízásából kitüntetéseket, illetve miniszteri elismeréseket.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.