OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 13., kedd 17:10

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - 170 éve 1848. március 13-án tört ki a bécsi forradalom

    A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat 2018. március 13-án a délutáni órákban megemlékezést tartott Budapesten a bécsi forradalom kitörésének 170. évfordulója alkalmából. A megemlékezést követően koszorúzásra került sor a Budai Vár - Déli Rondellájának falán elhelyezett magyar és német nyelvű emléktáblánál. A megjelentek felidézték a bécsi Akadémisták, a későbbi hős Bécsi légió közreműködését, együttműködő nemes küzdelmét az 1848/49-es magyar forradalommal és szabadságharccal. A híres Bécsi Akadémisták 1848 szeptemberében csatlakoztak a magyar honvédsereghez, így nekik is köszönhető a szeptember 29-iki pákozdi magyar diadal. A következő hónapokban a Tiroli Vadászokkal együtt csatlakoztak az egyre nagyobb létszámú Német Légióhoz. Számtalan csatatéren (Erdély, Felvidék, Délvidék, tavaszi hadjárat…) hullatták vérüket a szabadságért és Magyarország függetlenségéért. BÉCSI LÉGIÓ EMLÉKTÁBLA - BUDAI VÁR Dicsőségük fennmarad örökre !
     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.