OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 19. kedd
Ismertető


2018. március 13., kedd 18:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - DK-Szolidaritás: Nem lopni kell, hanem a meglévő kórházakat fejleszteni

    Rövidesen kiírják a dél-budai Fideszes elitkórház tervpályázatát, a beruházás lebonyolítására pedig projektcéget hoznak létre. Úgy tűnik, a fölösleges és pazarló beruházást csak a kormányváltás akaszthatja meg.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás álláspontja szerint ennek a beruházásnak ebben a formában egyedüli célja, hogy a Fideszes oligarchák további milliárdokat lophassanak, ezért felszólítja Simicskó Istvánt, a választókerület fideszes, jelenlegi országgyűlési képviselőjét, hogy a kormány tagjaként akadályozza meg a beruházást. Nem a semmi közepén kell új, méregdrága intézményt létrehozni, ahol már a megközelíthetőség megteremtése is milliárdok tucatjaiba kerül. A Szent Imre Kórházat a tervezett összeg töredékéből lehetne olyan szintre fejleszteni, hogy az a tervezett szuperkórház minden funkcióját magas színvonalon legyen képes ellátni, a többit pedig más, gyalázatos állapotban lévő fővárosi kórházak rendbehozatalára kell fordítani. A hamarosan hivatalba lépő demokratikus kormány éppen ezt fogja tenni.

Gy. Németh Erzsébet
a DK elnökségi tagja
Bp. 2. vk. országgyűlési képviselőjelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.