OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 13., kedd 18:21

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - Elfogadta az Európai Parlament az Ujhelyi-jelentést

    Kilencvenöt százalékos többséggel fogadta el az Európai Parlament mai, strasbourgi plenáris ülése Ujhelyi István szocialista EP-képviselő jelentését az intelligens közlekedési rendszerekről. Az úgynevezett C-ITS jelentésnek köszönhetően már 2019-től minden új járműben kötelezően benne kell lennie azoknak az alapszolgáltatásoknak, amelyek - az egymással kommunikáló gépjárművek és közlekedési eszközök révén - megkönnyítik, biztonságosabbá és fenntarthatóvá teszik a közlekedést.
Az Ujhelyi István által készített és végigtárgyalt jelentés azért történelmi pont a közlekedés automatizálásában, mert a kommunikációs és közlekedési operációs rendszerek fejlődése rendkívül felgyorsult, az európai szabályozás pedig nem rendezte korábban az érdekfeszültségeket és kötelezettségeket. Komoly elismerés és siker, hogy egy magyar EP-képviselő kapta ezt a feladatot.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.