2024. április 16. kedd

2018. március 13., kedd 19:09

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) -

Szabó Szabolcs Csepeli Hírmondó elleni ismételt kifogását ezúttal már elfogadta a helyi választási bizottság

Miután végre a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottság is elítélte a Csepeli Hírmondót Németh Szilárdnak folytatott kampányolásáért, Szabó Szabolcs, az Együtt csepel–soroksári egyéni országgyűlési képviselője szerint nem lehet kérdés számukra: azonnal be kell fejezniük a  jogsértő propagandatevékenységüket!

Mint ismert, a Kúria március 6-i végzésében elmarasztalta és a jogsértés befejezésére szólította fel a Csepeli Hírmondót, amiért az a fideszes Németh Szilárdnak kampányolt. A Kúria végzése szerint a lap február 22-i számában aránytalanul sokat szerepeltette a fideszes politikust a többi jelölthöz képest. A Kúria álláspontja szerint azon körülmény, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására. A Csepeli Hírmondó a végzés ellenére március 8-i számában folytatta a törvénysértést, a törvénytelen kampányt, újra aránytalanul nagy számban szerepeltette Németh Szilárdot, ismét receptet közölt vele, ellenzéki képviselőjelöltek pedig most is alig kaptak helyet. Éppen ezért Szabó Szabolcs folytatólagos törvénysértés ügyében ismét a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottsághoz fordult.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja