OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 13. csütörtök
Ismertető


2018. március 14., szerda 18:37

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) - Kitüntetések az 1848 /1849-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából

    A Magyar – Osztrák – Bajor Társaság és társszervezete a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság
a 170 éve kezdődött dicsőséges forradalom és szabadságarc ünnepe alkalmából, március 15-ike előtt A Magyar Nemzet Lelkiismerete" díjat adta át Dr. Hatvany Csabának a Temesvári Műszaki Egyetem egykori professzorának. Dr.Hatvany Csaba a magyar nemzetért, Erdélyért, a nyugati magyar emigrációért az elmúlt 45 évben végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült a díjban.
AZ 1914-1918 közötti I. világháború igaz magyar hőseinek a hiteles történelmi bemutatásáért www.katonahoseink.hu végzett kiemelkedő munkájukért " A Magyar Nemzet Lelkiismerete" díjat kapták, Dr. Szentváry-Lukács János szerkesztő-történész, Maruzs Roland szerkesztő-történész, és Illésfalvi Péter szerkesztő-történész. A Hősök Naptára minden leszármazott, rokon és ismerős számára lehetőség, hogy megismerje a szerkesztők önzetlen munkáját, amely az I. világháború mind az 1549 napjára tartalmaz egy-egy olyan haditényleírást, amelyet magyar, vagy magyar kiegészítésű alakulathoz tartozó katona hajtott végre 1914 és 1918 között.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.