2018. december 13. csütörtök

2018. március 14., szerda 18:37

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) - Kitüntetések az 1848 /1849-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából

A Magyar – Osztrák – Bajor Társaság és társszervezete a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság
a 170 éve kezdődött dicsőséges forradalom és szabadságarc ünnepe alkalmából, március 15-ike előtt A Magyar Nemzet Lelkiismerete" díjat adta át Dr. Hatvany Csabának a Temesvári Műszaki Egyetem egykori professzorának. Dr.Hatvany Csaba a magyar nemzetért, Erdélyért, a nyugati magyar emigrációért az elmúlt 45 évben végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült a díjban.
AZ 1914-1918 közötti I. világháború igaz magyar hőseinek a hiteles történelmi bemutatásáért www.katonahoseink.hu végzett kiemelkedő munkájukért " A Magyar Nemzet Lelkiismerete" díjat kapták, Dr. Szentváry-Lukács János szerkesztő-történész, Maruzs Roland szerkesztő-történész, és Illésfalvi Péter szerkesztő-történész. A Hősök Naptára minden leszármazott, rokon és ismerős számára lehetőség, hogy megismerje a szerkesztők önzetlen munkáját, amely az I. világháború mind az 1549 napjára tartalmaz egy-egy olyan haditényleírást, amelyet magyar, vagy magyar kiegészítésű alakulathoz tartozó katona hajtott végre 1914 és 1918 között.

Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.