OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 17., szombat 11:29

A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 17., szombat (OS) - "GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai bemutatója" filmsorozat a pécsi Uránia moziban, a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Körének szervezésében. Márciusi történelmi utazásunkat játékfilmek teszik teljessé.

    Egy héttel később "A sátán fattya" című film következik, Zsigmond Dezső rendezésében.
Megtörtént eseményen alapuló, Nagy Zoltán Mihály azonos című művéből készült alkotás az 1944. novemberi kárpátaljai történésekkel kezdődik. Az akkor mindössze 16 esztendős Tóth Eszter(Tarpai Viktória) sorsán keresztül átérezzük félelmetes megpróbáltatásait a megerőszakolástól a kiközösítésen át a családtagok elvesztéséig.

A sorozat záró filmjét, az Örök telet nagyon várja a közönség, és már regisztrálni lehet a következő szerdai bemutatóra. A vetítés után közönségtalálkozó lesz, ahol a nézők találkozhatnak az alkotókkal is.
A film története: 1944 decemberében szovjet katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Bevagonírozzák őket, és egy hosszú, keserves vonatút után a Donyec-medence egyik kényszermunkatáborában találják magukat. Irén(Gera Marina) itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni.
A történelmi drámával Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró a Málenkij robot némaságra ítélt áldozatainak állítanak méltó emléket.
További információ és regisztráció: nemetkor@gmail.com, tel.: 06-72-213-453, 06-70-397-0223

     Kiadó: Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.