OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 17., szombat 16:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 17., szombat (OS) - DK- Szolidaritás: Csalással próbál javítani fővárosi helyzetén a Fidesz?

    Erzsébet- és Terézvárosban nyilvánvaló csalás történt: a Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel, eltérő aláírással. Hasonló eset Zuglóban is előfordult, ahol emiatt már nyomozás is indult

A DK szerint a csalásnak nemcsak a kamupárt, hanem a Fidesz is részese: kiadta saját támogatói személyes adatait, legalább kilenc esetben pedig elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó korábbi hívének adatait saját listáira is odahamisította. Úgy tűnik, Bajkai István, a Fidesz jelöltje a korábban osztogatott tej, tojás és kutyapiszok-zacskó ellenére is bizonytalannak érezte helyzetét, ezért a baloldali szavazatok megosztását remélve egy álbaloldali párt kamujelöltjének indulásának támogatásával igyekezett azt megszilárdítani a DK nála sokkal esélyesebb jelöltjével szemben.

Minthogy a Lendülettel párt Budapest 10 olyan választókerületében próbált jelöltet állítani, ahol a baloldal jelöltje egyértelmű favoritnak számít, fölmerül a gyanú, hogy ott is hasonlóan jártak el, mint ebben a két esetben. A DK ezért följelentést tesz, követeli, hogy a rendőrség valamennyi esetben indítson nyomozást mind a kamupárt, mind pedig a csalás tevőleges elősegítésével gyanúsítható Fidesz ellen, és minden választókerületben, ahol a csalás egyértelműen bebizonyosodik, haladéktalanul lépjen vissza a kormánypárt jelöltje – elsőként Bajkai István.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.