OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. március 18., vasárnap 10:50

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 18., vasárnap (OS) - A haza nem lehet Európa ellenzékében!

    Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető a következő két napban a meghívásomra Brüsszelben tárgyal, ahol az Európai Bizottság több biztosával, az Európa-párti progresszív politikai erők vezetőivel, helyi civil magyar szakértőkkel és a Brüsszelben élő magyarokkal is találkoznak majd. Az MSZP-Párbeszéd szövetség értékvállalása világos: olyan Európára van szükség, amely szolidáris, együttműködő és erős. Ehhez az Unió bölcs reformjára, a szociális Európa megteremtésére, a haladó tagországok belső magjához való csatlakozásra, az EU immunrendszerének megerősítésére van szükség.
Orbánisztán vagy Európa – erről kell majd döntenie áprilisban a választóknak. Immár világosan kikristályosodtak a vállalások és világnézetek: Orbán Viktor legutóbbi beszédében is egyértelművé tette, hogy háborút hirdetett az európai közösség ellen. Számára az Európai Unió egy legyőzendő és üldözendő ellenség, a felvilágosult nyugati tagországokban pedig nem szövetségest és partnert lát, hanem egy zavaros világ-összeesküvés amúgy is pusztulás előtt álló csatlósait. A Fidesz európai politikája végtelenül sunyi, mert míg látványháborúznak az Unióval, a hozzánk érkező uniós források jelentős részét nem az ország javára, hanem saját, személyes gazdagodásukra fordítják.  
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.