2024. április 24. szerda

2018. március 19., hétfő 08:33

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - A Reális Zöldek  2018. március 15-én megmentették  a Hősök terét a kunbélák és szamueli-tiborok utódaitól. A reális zöldek, 2018.március 15-én a Hősök terén, Széchenyi Istvánra és a haza szolgálatába álló reform ellenzékiekre emlékeztek.

Széchenyi István stratéga volt, tisztán látta, hogy megújulásunk érdekében Kelet és Nyugat felé egyaránt kaput kell nyitnunk. A reformkorban megvalósított fejlesztések, beruházások és a mai Kormány, gazdaság-politikai programja között megfelelőség van. Széchenyi, mint világot látott személyiség tapasztalta az eltéréseket a hazai és a nyugat-európia viszonyok között. A magyar gazdaság fejlesztése terén fő szerepet szánt az önkéntes érdekközösségeknek, mai szóhasználat szerint, a civil szervezeteknek. Húsz éve a Vörösmarty téren hívtuk fel a közvélemény figyelmét arra, hogy a vízlépcső ellenes civil szervezetek már a rendszerváltás előtt politikai és nem szakmai területen ténykedtek. Céljuk az volt, hogy az MSZMP jogutódjaként az MSZP kormányképes támogatást kaphasson az 1990-es tavaszi választásokon, hiszen Nagymarost ők állították le. A mai ellenzék látásmódja hasonlatos a versenyló látásához. Taktikázik, célja a minden áron való győzni akarás. Minden fejlesztést, olimpiát, Paks beruházást ellenez. Kölcsey Ferencnek, a Himnusz költőjének tömör üzenete: ,,Hass, alkoss, gyarapíts", helyet "Ne építs semmit". Ebben a Soros pénzből támogatott NGO -ok az ellenzéki politikusok támogató partnerei.
Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub